Checklista för att flytta in i ett nytt hem

checklista flytt

En komplett checklista för att flytta in i ett nytt hem

Det finns ingen tvekan om att det kan vara extremt stressigt att flytta in i ett nytt hem. Det finns ett antal uppgifter som behöver tas om hand, och allting behöver hanteras på en väldigt kort tid. Men att ha en konsoliderad checklista för allting som behöver göras kan kraftigt reducera den stressen och spara dig lite värdefull tid.

Identifiera och hantera dina ägodelar

Innan du börjar att packa, var säker på att du kollar igenom alla dina ägodelar och identifierar de saker som du vill ta med dig. Gör det till en viktig punkt att ta med alla dina värdesaker i en separat säker låda. Försäkra dig om att alla saker är korrekt försäkrade innan du flyttar.

Välj en flyttfirma

En viktig punkt på din checklista är att välja städfirma samt flyttfirma. Att välja en flyttfirma kan vara en utmaning. Var säker på att du konsulterar minst tre olika företag innan du väljer dig för en specifik. Var säker på att du får en ungefärlig kostnad skriftligt från dem, inte bara ett muntligt. Du kan även fråga dina vänner eller din familj vilken flyttfirma de har flyttat med nyligen för att få referenser.

Fixa en mapp för viktiga papper

När du tar på dig uppgiften att flytta, är det väldigt viktigt att hålla koll på dina finansiella utgifter och din budget. Fixa en mapp där du kan spara alla dina kvitton och även skriva ner allt som du har gjort. Du kan även använda den för att skapa påminnelser om dagliga uppgifter som är relaterade till flyttprocessen.

Uppdatera alla juridiska/offentliga dokument

Minst tre veckor innan du flyttar borde du se till så att du uppdaterar din adress i alla juridiska dokument, inklusive ditt körkort. Om du har ett/flera barn i skolan, var säker på att du informerar den relevanta myndigheten om att du ändrar din adress. Du kan även behöva uppdatera adressen till ditt mjölkbud eller din tidningsleverantör.

Köp nödvändiga förnödenheter

När du flyttar in i ett nytt hus, kommer du att inse att du aldrig kan få nog av lådor eller tejp. Så var säker på att du beväpnar dig med en riklig mängd av kartonglådor, silvertejp, saxar, och allt annat som kan behövas.

Märk dina flyttlådor

Glöm inte att märka dina lådor efter du har packat. Det är en enkel uppgift som kommer att göra livet så mycket enklare när du packar upp. Till exempel, om du har en låda fylld med viktiga saker som du använder på en daglig basis, märk lådan med “Det viktigaste”. Du kommer att spara massa tid genom att slippa ta reda på vilken låda du ska öppna först.

Ha en layout förberedd

Gör en bedömning av hur ditt nya hem ser ut innan du lämnar ditt gamla hem. Skaffa dig en generell idé om hur du vill placera dina möbler och ägodelar. Detta kommer verkligen att hjälpa flyttfirman när de lastar ur, då de också får en idé om vart de ska ställa sakerna i ditt nya hem.

Gör en inventering före och efter flytten

Närhelst som du flyttar dina ägodelar från ett ställe till ett annat, är det logiskt att du gör en inventering på alla dina saker, för att checka av att ingenting har försvunnit eller fortfarande ligger nerpackat.

Anlita vårt städföretag för flyttstäd till bäst pris i Uppsala!