Flyttstädning Uppsala

Proffs på flyttstädning i Uppsala området
Intresseanmälan
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig!

Vår städfirma kan även erbjuda våra städtjänster i följande städer

Rengöra skinnsoffa – Steg för steg

När folk väl har köpt sina skinnsoffor, börjar de efter ett tag att upptäcka problemen med att rengöra dem. Att rengöra skinnsoffor är inte så svårt om du har rätt produkter.

Skinn är ett väldigt speciellt material och det kräver underhåll året om. Rengöring av skinn kräver några speciella tekniker. Eftersom det finns många olika typer av soffor och lädret som används varierar, finns det olika metoder för att rengöra dem. När du rengör dem undvik alltid att göra dem för blöta eftersom skinn absorberar vatten som kan leda till att det blir skört.

Du bör inte rengöra dem om du inte vet vad det är för typ av läder. För att rengöra dem ska du först ta en liten del fuktande tvål och mjukt jobba upp den till ett lödder. Sedan tar du en annan bit fuktig trasa och torkar av löddret. Till sist måste du ta en torr handduk och polera soffan. Om du inte vet vad för typ av lädersoffa du har, är det bra om du använder ett universalmedel för läderrengöring, som är lätt att få tag på. Om det av någon anledning har fastnat tuggummibitar på soffan kan du försöka frysa dem så de blir hårda och lättare tas bort. Du kan frysa tuggummit genom att lägga på is på det med hjälp av en återförslutningsbar zip bag. Det är en väldigt enkel metod som ger bra resultat.

Om det fortfarande finns kvar små bitar av tuggummi kan du försöka värma dem med en hårtork och sedan torka av tuggummit med en torr trasa. Var alltid väldigt försiktig när du rengör och testa alltid produkterna du använder innan du applicerar dem eftersom användning av fel produkter kan resultera i missfärgning av soffan. Lädertrasor är också lättillgängliga och är väldigt bra och vanligt förekommande när det gäller rengöring av lädersoffor.

Städartikel av städteam 3 på Flyttstädning Uppsala