Rengöring spis – Det effektiva sättet

Bäst rengöring av spis! Alla vill ha ett rent hem. Det finns dock en del saker hemma som kan vara svåra att hålla så rena som du vill ha dem. De flesta tänker på spisen för det kan vara en apparat som är svår att rengöra och hålla ren. Det gäller speciellt om du använder den regelbundet.

Prova några av dessa enkla tips för en rengöring av spis

1. Börja med att ta bort brännarlocken. Blöt dem i väldigt hett, såpigt vatten i diskhon. Låt dem ligga där medan du rengör andra delar av spisen.

2. Blöt en rengöringsdyna med rengöringsmedel och använd den för sidorna och baksidan av spisen. Du kan vara glad om du använder en lockig rengöringsdyna för den tar sig in i de små spåren på spisen.

3. Alla stänger bör rengöras med stålull. Det gör dem skinande och kräver inget hårt slit.

4. Du kan använda samma stålull för att rengöra ytor på spisen som har inbakade matrester eller fläckar.

5. Glaset kan rengöras med vanligt vatten och såpa. Det är inte svårt och du kommer inte behöva använda grova kemikalier på den delen av spisen. Jag tror att alla är överens om att det är bättre. Se även till att du inte använder ståluller för att rengöra glaset för det kan permanent repa det.

Användningen av dessa enkla tips kan hjälpa dig att få ett fantastiskt utseende på din spis. Glöm inte att du enbart ska använda ugnssäkra kemikalier när du rengör en ugn. Du kan hitta sådana i ett varuhus.